كارشناس سرطان معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي يزد اعلام كرد: پرهيز از مصرف بيش از حد غذاهاي شور و ترشيجات،و مصرف غذاهاي حاوي ويتامين A و C، خطر ابتلا به سرطان معده را كاهش مي‌دهد.

دكتر محمدرضا صادقيان  سرطان معده را از سرطان‌هاي شايع در كشور ذكر كرد و گفت: در صورت تشخيص زودرس اين سرطان، امكان درمان كامل آن وجود دارد؛ ولي زماني كه بيماري دير تشخيص داده شود، ممكن است بيماري از معده فراتر رود و به نقاط ديگر بدن نيز آسيب برساند.

وي كاهش اشتها، ‌وجود خون در مدفوع(مدفوع سياه رنگ)، كاهش وزن، استفراغ خوني، درد شكم و سيري زودرس و بروز علائم كم خوني همچون سرگيجه، كم‌حوصلگي و كم رمقي را از علائم و نشانه‌هاي بيماري سرطان معده عنوان كرد.

اين كارشناس سرطان خاطرنشان كرد: داشتن يك يا چند علامت از اين علائم ممكن است در ساير بيماري‌هاي معده نيز وجود داشته باشند، لذا توصيه مي‌شود در صورت وجود اين علائم در افراد، به پزشك مراجعه شود.

دكتر صادقيان در پايان پرهيز از مصرف بيش از حد شوري‌جات و ترشيجات، ‌استفاده از يخجال براي نگهداري مواد غذايي‌، قطع مصرف سيگار و مواد مخدر، ‌مصرف حبوبات و سبزيجات و ميوه‌هايي كه بخصوص حاوي ويتامين A و C مي‌باشند، و نوشيدن آب‌هاي شرب بهداشتي را از مواردي ذكر كرد كه خطر ابتلا به سرطان معده را كاهش مي‌دهند.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا